Str. Zizinului Nr. 29 Bl. 9 Sc. C Brasov

Tratamente chirurgicale

In cadrul clinicii, puteti beneficia de tratamente chirurgicale efectuate de echipa noastra de medici specialisti ce au la dispozitie aparatura de ultima generatie.

  • Realizarea de implanturi dentare
  • Rezolvarea problemelor legate de supraaglomerarea dentara
  • Corectarea spatiilor dintre dinti
  • Remedierea problemelor de vorbire
  • Corectarea muscaturii

Tipurile de tratamente chirurgicale

Enumeram mai jos cele mai importante tipuri de interventii chirurgicale ce sunt efectuate in cadrul clinicii.

Implantul dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva. Interventia de implantologie nu este dureroasa, se realizeaza in cele mai multe cazuri sub anestezie locala. Acest tip de anestezie este foarte eficient oferindu- i medicului posibilitate de a comunica in permanenta cu pacientul. Exista situatii cand se poate recurge la anestezie prin sedare intravenoasa; tehnica folosita de obicei in cazul pacientilor foarte anxiosi sau care sunt supusi unor interventii mai invazive si complexe de lunga durata. Anestezia generala se foloseste in mod exceptional in implantolgia orala, in cazuri particulare.

Plasarea implantului dentar se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala dentara nu foarte complicata. Dupa un timp, necesar integrarii in os, pe implant se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana ceramica, puntea sau proteza dentara ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

Durata operatiei variaza in functie de numarul implanturilor ce trebuie inserate si complexitatea cazului tratat in acel moment. In medie am putea porni de la un minim de 45 minute si pana la cateva ore.

Frenectomie

La nivelul cavității bucale există mai multe frenuri, acestea fiind plasate între buze și zona gingivală, dar și frenul limbii, plasat între limbă și planșeul bucal. Frenectomia constă în secționarea și scurtarea frenului. Frenectomia laser are ca avantaj absența sângerarii, dar și vindecarea mult mai rapidă decât în cazul tehnicii clasice, realizate cu bisturiul.

Frenuloplastie

Corectarea chirurgicala a unui fren atasat anormal.

Rezectia apicala

Rezecția apicală este o procedură chirurgicală prin care se extirpă un țesut de granulație format în os la nivelul apexului radicular (vârful rădăcinii dentare). De obicei, afecțiunea în cauză este o infecție transmisă de la rădăcina dintelui care se localizează treptat în os, delimitându-se sub forma unui chist care, ignorat, se poate extinde la alți dinți sau poate perfora masa osoasă.

Mai nou există tehnologii de reconstrucție osoasă bazate pe plasmă bogată în factori de creștere obținută chiar din sângele pacientului în timpul operației, prin metode specifice de laborator. Zona afectată la rezecție se va umple cu un cheag obținut din plasmă activată ceea ce va duce la formarea osului mult mai rapid și de o calitate superioară. Un astfel de tratament reduce durata de așteptare pentru vizita de control la numai 3-6 luni

Extractia dentara

Corectarea chirurgicala a unui fren atasat anormal.

Premolarizare

Reprezintă o metodă terapeutică ce constă în secţionarea porţiunii corono-radiculare afectate a unui molar mandibular, cu păstrarea rădăcinii sănătoase, care va primi tratament endodontic adecvat. Porţiunea din molar care va fi păstrată pe loc( o rădăcină şi jumătate din coroană) va avea aspectul unui premolar, de unde şi denumirea intervenţiei de premolarizare. Aceasta este, de fapt, o amputaţie radiculară efectuată molarilor mandibulari. Premolarizarea se indică atunci când tratamentele endodontice au eşuat pe una sau mai multe rădăcini şi se constată că nu mai pot fi păstrate.

Nivelarea crestei osoase

Uneori, datorita extractiilor traumatizante sau incorect realizate, pe creasta osoasa edentata (lipsita de dinti) apar anumite denivelari foarte dureroase la presiune, ascutite, acoperite de o mucoasa mucoasa subtire, aderenta. De cele mai multe ori acest lucru face imposibila purtarea protezelor totale sau partiale acrilice, din cauza durerii si leziunilor pe care acestea le produc. Astfel, este necesara realizarea regularizarii crestei alveolare, manopera ce consta in nivelarea acestor proeminente osoase. Manopera este foarte usoara, realizandu-se sub anestezie locala. Se face un lambou muco-periostal si se regularizeaza cu freza de os exostozele, dupa care mucoasa se sutureaza.

Video demonstrativ – Rezectia apicala

Interventia chirurgicala din sfera orala este , in conceptia pacientilor, una dintre cele mai de temut manopere stomatologice. Tocmai datorita acestui sentiment de teama, in lipsa unui consult de specilitate, dinti care ar putea fi restaurati ajung in situatia in care este necesara extractia acestora.

Vezi preturi servicii

Depunem orice efort necesar pentru ca pacientii nostri
sa-si recapete zambetul stralucitor si sanatos!

Top