Str. Zizinului Nr. 29 Bl. 9 Sc. C Brasov

Radiografii dentare

Radiografiile dentare efectuate in cadrul Clinicii Denta Nova au o mare precizie si un nivel al radiatiilor scazut.

Radiografiile dentare sunt necesare medicului dentist deoarece ofera detalii ce nu pot fi altfel obtinute, detalii esentiale pentru stabilirea unui diagnostic complet si corect in vederea efectuarii unei manopere medicale potrivita afectiunii de care suferiti.

Multe afectiuni ale dintelui si tesuturilor inconjuratoare nu pot fi vazute decat pe radiografie, precum cariile interdentare, infectiile de la nivelul radacinilor (granuloame, chisturi), fracturile dentare, resorbtia oaselor maxilare datorata afectarii parodotale.
Daca asteptam ca afectarea sa devina vizibila clinic, tratamentul ar fi mai complicat, mai costisitor si cu sanse mai mici de reusita.
Radiografia dentara ajuta astfel la diagnosticarea corecta si completa a cazului clinic si la elaborarea planului de tratament.

Tipurile de radiografii efectuate in cadrul clinicii:

  • Radiografie digitala locala
  • Radiografie digitala panoramica

Radiografie digitala locala

Acest tip de radiografie prezinta informatii despre localizarea dintilor dumneavoastra si inaltimea osului alveolar. Imaginea radiologica obtinuta evidentiaza 2-3 dinti alaturati de pe o arcada dentara (maxilar sau mandibula).

Radiografie digitala panoramica

Prezinta imagini detaliate, panoramice, ale arcadei dentare, ce permit medicului sa vizualizeze si sa planifice cu acuratete un tratament stomatologic complet.

Video demonstrativ – Pregatirea pentru radiografia panoramica

Subliniem faptul ca avantajele aduse de informatiile culese prin examenul radiologic, depasesc cu mult riscul dat de expunerea la o doza minima de radiatii ionizante.

Vezi preturi servicii

Depunem orice efort necesar pentru ca pacientii nostri
sa-si recapete zambetul stralucitor si sanatos!

Top