Str. Zizinului Nr. 29 Bl. 9 Sc. C Brasov

Igienizare

Este o metoda importanta de prevenire a afectiunilor dentare, prin indepartarea factorilor cauzali ai acestora (placa dentara – un depozit aderent de suprafata dentara, infectat bacterian; resturi alimentare) si prevenirea complicarii afectiunilor dentare deja existente.

Tipurile de detartraj:

  • Decontaminarea laser
  • Periajul profesional
  • Detartraj profund

De ce avem nevoie de igienizare?

Este foarte important sa va mentineti o igiena foarte buna a cavitatii bucale (prin periaj, folosirea apei de gura, a atei dentare, super-floss in cazul in care aveti punti dentare), insa acest lucru necesita o atentie deosebita si tehnici corecte de igienizare.

Decontaminarea laser

La fiecare vizita efectuam o decontaminare bacteriana laser, fara durere pentru prevenirea bolii parodontale. Ea consta in expunerea rapida a gingiei de jur imprejurul fiecarui dinte la laser, omorand astfel bacteriile nocive (anaerobe). Este demonstrat ca decontaminarea laser este mult mai eficienta decat orice antibiotic. In plus, nu exista nici o bacterie rezistenta la laser. Chirurgia si tratamentul parodontal cu laser nu creaza rezistenta la anumite medicamente de care probabil vei avea nevoie odata si nu afecteaza sistemul imunitar asa cum o fac antibioticele. De ce este atat de eficienta Decontaminarea Laser? • Pentru a omora bacteriile ce produc boala parodontala si pentru a opri infectiile provocate de acestea inainte ca ele sa produca distrugeri fizice sau pierderea atasamentului gingiei in jurul dintelui. Studiile arata ca Decontaminarea Laser reduce coloniile bacteriene de la miliarde de unitati la sute de unitati. Va fi necesar de un timp de peste 6 saptamani pentru ca bacteriile sa revina la numarul initial. • Biostimularea vaselor noi sangvine, colagenului si atasamentului gingiei si formarii de os nou. • Reduce sau elimina bacteriemia

Periajul profesional

Periajul profesional este o măsură preventivă realizată doar în cabinetul dentar de către medicul stomatolog. Această măsură are scopul de a completa metodele de igienă orală pe care pacientul şi le poate aplică singur, acasă. Este dovedit faptul că placa bacteriană care nu a fost îndepărtată pentru o perioada mai lungă de timp (veche), nu se poate înlătura prin periajul normal, realizat de către pacient, la domiciliu. În plus, cu ajutorul periajelor profesionale, în afară de îndepărtarea optimă a plăcii bacteriene, se pot corecta şi unele tipuri de discromii exogene (coloraţii ale dinţilor ce pot să apară datorită unor alimente precum vinul roşu, cafea sau a fumatului).

Detartrajul profund

Detartrajul ultrasonic presupune indepartarea tartrului (un depozit dur, in culoarea dintelui sau colorat galben/maro/negru) prin intermediul unei anse care genereaza vibratii ultrasonice ce disloca bucatile de tartru aderent pe suprafata dintelui, si a unui jet de apa care indeparteaza rapid reziduurile.

Video demonstrativ – Decontaminarea laser

Decontaminarea Laser este fara durere si dureaza in medie 5-10 minute.

Vezi preturi servicii

Depunem orice efort necesar pentru ca pacientii nostri
sa-si recapete zambetul stralucitor si sanatos!

Top